PŘIPRAVÍME SI: Těsto: 2 hrnky mouky Náplň: 1/4 hrnku změklého másla |
POSTUP: |
||
1. Smícháme droždí, cukr a vlažné mléko a necháme odstát pár minut, než se vytvoří kvásek. 2. Přidáme žloutek, změklé máslo, mouku a sůl. 3. Těsto položíme do velké, vymaštěné mísy a necháme kynout v teple zhruba 1 hodinu. Máme-li doma pekárnu na chleba, přenecháme na ni body 1.-3. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. 4. Posypeme si pracovní desku moukou a vyválíme těsto na tloušťku zhruba 1 cm. 5. Těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí skořice a cukru. 6. Těsto srolujeme a podélně rozkrojíme na dvě půlky. 7. Obě půlky těsta spleteme jako na obrázku a vložíme na vymazaný plech nebo pečící papír. |
|||
8. Povrch těsta potřeme zbylým máslem smíchaným se skořicí a cukrem. Pečeme 30-35 minut, dokud povrch těsta nebude mít zlato-hnědou barvu. 9. Po 5-10 minutách stáhneme troubu na 180 stupňů. Točenec můžeme před podáváním posypat cukrem. |
RECEPTYPřinášíme Vám vychytané a odzkoušené recepty, které nejen chutnají, ale i oku lahodí. Naše heslo zní: Snadno, rychle, efektně... Každý týden nejméně jeden nový recept s fotonávodem. naleznete zde |
||
TVOŘÍMEHromada nápadů jak si zkrášlit domov aneb ... za málo peněz hodně muziky - chce to jen nápad ... Každý týden aktualizujeme o nové vychytávky, návody a nápady. naleznete zde |
||
Podělte se s námi o Vaše nápady, návody, vychytávky či recepty slevu na celý sortiment |