PŘIPRAVÍME SI: 0,5 kg vlašských (nebo lískových oloupaných) ořechů200 g cukru krystal 6 lžic pomerančové šťávy (cca z jednoho menšího pomeranče) 2 lžíce brandy (rumu, medoviny...) 1 lžíce másla POSTUP: 1. Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme cukr, který svlažíme pomerančovou šťávou a brandy. 2. Za stálého míchání pomalu zahříváme až cukr začne probublávat a tekutiny se částečně vypaří. 3. Pak na pánev nasypeme ořechy a promícháme. 4. Ještě než začne cukr hnědnout vše nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a jádra od sebe oddělíme vařečkou. 5. Ořechy v karamelu ztuhnou hned. |
|||
a ještě jednodušeji...
|
PŘIPRAVÍME SI: vlašské ořechy a cukr krystal v poměru cca 1:1POSTUP: 1. Ořechy vložíme na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 200°C. 2. Do kastrolu nasypeme cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr začne rozpouštět. 3. Do karamelu vložíme ořechy a promícháme, aby byly všechny důkladně obaleny v karamelu. 4. Ořechy rozložíme na plech s pečícím papírem a necháme oschnout. |
RECEPTYPřinášíme Vám vychytané a odzkoušené recepty, které nejen chutnají, ale i oku lahodí. Naše heslo zní: Snadno, rychle, efektně... Každý týden nejméně jeden nový recept s fotonávodem. naleznete zde |
||
TVOŘÍMEHromada nápadů jak si zkrášlit domov aneb ... za málo peněz hodně muziky - chce to jen nápad ... Každý týden aktualizujeme o nové vychytávky, návody a nápady. naleznete zde |
||
Podělte se s námi o Vaše nápady, návody, vychytávky či recepty slevu na celý sortiment |