PŘIPRAVÍME SI:
1 listové těsto 4 hrnky vody 2 hrnky cukru 1 menší hrnek medu 1/2 citronu 3 paličky skořice 6-8 hřebíčků |
|||
POSTUP:
Oloupeme si hrušky a odřízneme i jejich spodní části, aby pak stály rovně. V hrnci smícháme 4 hrnky vody, 2 hrnky cukru a 1 hrnek medu. Vaříme na mírném ohni. Když se cukr roztopí, přidáme hrušky, 1/2 citronu, skořici a hřebíček. Hrušky vaříme, dokud nejsou změklé, ale pozor, abychom je nepřevařili! Vaření může trvat 20-40 minut, záleží na zralosti hrušek. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Když jsou hrušky změklé, vyjmeme je z hrnce a necháme zchladnout. Zatímco hrušky chladnou, nařežeme si listové těsto na proužky. Jeden plát listového těsta by měl vystačit na všechny 4 menší hrušky. Hrušky obalíme přichystanými proužky listového těsta, začneme od spodu hrušky. Když dojdeme na konec pásku listového těsta, lehce jej namočíme vodou, přitiskneme další pásek těsta a pokračujeme v obalování hrušky. Zabalené hrušky položíme na plech a pečeme 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatohnědé. Hrušky vyjmeme z trouby, položíme na talíř a polijeme sirupem. |
RECEPTYPřinášíme Vám vychytané a odzkoušené recepty, které nejen chutnají, ale i oku lahodí. Naše heslo zní: Snadno, rychle, efektně... Každý týden nejméně jeden nový recept s fotonávodem. naleznete zde |
||
TVOŘÍMEHromada nápadů jak si zkrášlit domov aneb ... za málo peněz hodně muziky - chce to jen nápad ... Každý týden aktualizujeme o nové vychytávky, návody a nápady. naleznete zde |
||
Podělte se s námi o Vaše nápady, návody, vychytávky či recepty slevu na celý sortiment |