PŘIPRAVÍME SI:
Koblihy
175ml mléka
Posypka na koblížky 3 lžíce změklého másla nebo margarínu |
|||
POSTUP:
1. Zahřejeme mléko těsně pod bod varu a necháme odstát až je vlažné. 2. Přidáme 1 lžičku cukru a kvasnice. Šleháme na teplém místě asi 10 minut, dokud kvasnice nevytvoří hustou pěnu na povrchu mléka. 3. Přidáme mouku, zbývající cukr, sůl a smícháme v míse. 4. Přidáme vejce, pomerančovou kůru, máslo a kvásek. Mícháme ručně nebo pomalu ručním šlehačem dokud nevznikne měkké těsto. 5. Vyjmeme těsto z mísy a hněteme 5 minut, dokud není těsto měkké a pružné. 6. Těsto vložíme zpět do mísy nebo na talíř, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi 60 minut. 7. Těsto si položíme na pracovní plochu a hněteme ještě 30 sekund, poté těsto vyválíme asi na 1,5 cm vysokou placku. 8. Na polovině si tvořítkem naznačíme kroužky o průměru 5-6cm. Do jejich středu dáme marmeládu. Druhou část těsta překlopíme a kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. 9. Povrch koblížků lehce přetřeme olejem a necháme na teplém místě 20 minut vykynout. 10. Rozpálíme tuk a koblihy v něm smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé. Tuku musí být hodně. Koblihy necháme okapat a potřeme je směsí z másla a cukru. 11. Koblihy je nejlepší podávat čerstvé! Dobrou chuť! |
RECEPTYPřinášíme Vám vychytané a odzkoušené recepty, které nejen chutnají, ale i oku lahodí. Naše heslo zní: Snadno, rychle, efektně... Každý týden nejméně jeden nový recept s fotonávodem. naleznete zde |
||
TVOŘÍMEHromada nápadů jak si zkrášlit domov aneb ... za málo peněz hodně muziky - chce to jen nápad ... Každý týden aktualizujeme o nové vychytávky, návody a nápady. naleznete zde |
||
Podělte se s námi o Vaše nápady, návody, vychytávky či recepty slevu na celý sortiment |